Reisverslagen

Lees hier de reisverlagen van fietsers die de route gefietst hebben. Wil je jouw reisverhaal, of een verwijzing ernaar, ook hier gepubliceerd hebben? Laat het weten via Contact.

Mariët Spierings met de SantosAfgelopen zomer fietste Mariët Spierings Het Olavspad. Dit schreef ze erover:

Voor mij is Noorwegen een kadootje als het gaat om vrijheid, rust en natuur ervaren. Aan het routeboekje van het Olavspad is veel aandacht besteed. Het is compleet en informatief. Bovendien krijg je er een gedegen en gedetailleerde gps-route bij, die klopt en nauwgezet de route volgt. Aan alle details is te merken dat de route door de maker zelf gefietst is. De route volgt zoveel als mogelijk is de wandelroute voor pelgrims. Hierdoor worden drukke wegen vermeden, fiets je vaak over ‘grusvegen’ en is de route als pittig te omschrijven, ook met trapondersteuning. Houd daar dus rekening mee bij de planning van de lengte van de dagetappes.

Kijk hier op Polarsteps

nidarosdomen optweewielen.nlNynke-Anna fietste met haar partner en tweejarig zoontje Het Olavspad in de zomer van 2022

Ze maakte voor deze website een verslag over haar ervaring en schreef: "je hebt gelijk dat je beter de alternatieve routes kunt kiezen wanneer je met een fietskar fietst, MAAR! Dan mis je bijvoorbeeld wel het hoogste punt bij Hjerkinn en dat vonden wij het echt meer dan waard om extra tijd kwijt te zijn."

nidarosdomen optweewielen.nlIn  2021 fietste de auteur nogmaals Het Olavspad, maar nu met haar partner.

"Kijk Remy, dat is het robotgrasmaaiertje dat mij vorig jaar te grazen wilde nemen!”
Remy loopt er naar toe en neemt een houding aan alsof hij het ding ernstig wil gaan toespreken. Het is ook nogal wat om tegenover het monster te staan dat jouw vrouw had willen verslinden.
Dan hoor ik tot mijn verbijstering: “De volgende keer beter je best doen!”
Wat?? Het is dat hij nu alle zware spullen meesleept, maar anders ging ik weer in m’n eentje verder."

Lees meer (vanaf deel 7).

nidarosdomen optweewielen.nlOver de totstandkoming van deze route in de zomer van 2020 is een blog geschreven op de website van Op Twee Wielen.

"De afgelopen dagen was het “Tur de Stabbur!” (spreek uit naar believen; fonetisch, of de U als OE). Het was stabbur voor en stabbur na. De een nog mooier dan de ander. Soms eventjes niet, soms achter elkaar. En ik zag zelfs een stabburtje, oftewel een jonkie. Mocht je je nu afvragen over wat voor wonderlijke dier- of plantensoort ik het heb (het heeft wèl pootjes!), dan moet ik je teleurstellen..."

Lees meer...