via gaia naamKijk hier voor je op pad gaat altijd of er wijzigingen of aanvullingen zijn.

Mocht je zelf onderweg fouten of gewijzigde situaties tegenkomen, wil je die dan doorgeven bij Contact? Graag met een duidelijke omschrijving en als het kan de GPS-coördinaten en een foto/filmpje.

Alvast bedankt! De fietsers na jou zijn daar zeer mee geholpen.

Klik hier voor de huidige situatie in Noorwegen!

 • 16-07-2023 kaart 34, pag. 85 - Ås Gjestehus gesloten
  De pelgrimsaccommosdatie Ås Gjestehus (nr. 78) is permanent gesloten.
 • 24-05-2023 kaart 16, pag. 55 - Camping Fjellstad gesloten
  Camping og Hyttesenter Fjellstad (nr. 27), bij Sundby, is permanent gesloten.
 • 18-07-2023 - Wijziging vaartijden drie veerpontjes 
  Inmiddels hebben drie van de zes veerpontjes de vaartijden in het zomerseizoen gewijzigd. Na 20 augustus gelden de tijden weer die in de gids staan. Het gaat om de volgende verbindingen:
  Stabbestad-Kraggerø
  Langesund-Helgeroa 
  Engø-Tenvik 
  Klik op de betreffende verbinding voor de actuele routetijden.
 • 26-05-2023 - Werkzaamheden aan het spoor
  Tussen 24 juni en 7 augustus rijden er geen rechtstreekste treinen tussen Kristiansand en Oslo. Er zijn dan werkzaamheden tussen Kongsberg en Asker. Tussen Asker en Nordagutu stasjon rijdt er vervangend vervoer, maar het is niet duidelijk of de fiets mee mag. Entur geeft aan dat je van tevoren kan bellen om dat te vragen en een ticket te bestellen (+47 61 27 90 88). Dit lijkt mij een te onzeker uitgangspunt. Ga er voor de zekerheid vanuit dat je stukjes moet fietsen en dat het je een dag extra kost. Om het je wat makkelijker maken, kun je hier zipeen pakketje downloaden met gpx-files en een PDF met alle mogelijke opties. Met dank aan Peter Molog die al het uitzoekwerk heeft gedaan!
  Er is gekozen een trein-fietsroute langs de oostkant van het Oslofjord. De andere kant, die logischer lijkt, heeft een groter aantal fietskilometers en die gaan ook nog eens over een zeer drukke autoweg.
  Disclaimer: er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Check van tevoren voor de zekerheid de treintijden op Entur.no. Ben je onzeker? Mail of bel (+47 61 27 90 88) dan met Entur. Men is zeker bereidwillig te helpen.

 • 10-05-2023, pag. 24 - Foutje in grafiek
  Lillesand staat in de grafiek vermeld bij 25 km. Dit moet zijn bij 40 km.
  hoogteprofiel adger1

In de gids worden alleen campings en pelgrimsaccommodaties genoemd. Onderstaande overnachtingsplekken zijn tips van fietsers. Heb je ook een tip van een overnachtingsplek die niet in de gids staat? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

 • 04-05-2023 - AirBnB bij Gjeving
  Op pagina 6 van de gids staat een foto van een klein hutje aan een meer. Dit hutje is via AirBnB te boeken. Het is wel heel primitief zonder water, gas, toilet en elektriciteit. Je kan koken op hout.
  Locatie: Dypvågveien 615, 4912 Gjeving, Norway
  Klik hier om te boeken.