fietsgids kristiansrouteKristiansroute
Fietsroute van Kristiansand naar Oslo
Deel 1 in de serie In het spoor van Olav de Heilige

€22,95

 

Samenvatting

Nederlandstalige fietsgids van de Kristiansroute. Uitgegeven in een formaat dat past in een stuurtas of in de kaarthoes er bovenop. De spiraalrug zorgt ervoor dat je onderweg makkelijk kan omslaan. Deze fietsgids is in fullcolor, rijk geïllustreerd en bevat:

 • Vijf beschreven trajecten, onderverdeeld in etappes
 • Kaartjes van de hele route (1 : 75.000)
 • Stadsplattegronden (1 : 25.000)
 • Hoogteprofielen
 • Achtergronden bij de bezienswaardigheden
 • Opgave van accommodaties, fietsenmakers, (outdoor)winkels en horeca
 • Alle informatie om de tocht naar eigen voorkeur in te delen

Editie: eerste druk, © 2023
Uitgeverij: Via Gaia, Ter Heijde
Titel: Kristiansroute: Fietsroute van Kristiansand naar Oslo
Subtitel: Deel 1 in de serie In het spoor van Olav de Heilige
Auteur: Gea van Veen
Inhoud: 125 pagina's, full colour, foto’s en kaarten
Gewicht: 186 gram
ISBN: 978-90-831026-1-0
Prijs: € 22,95

Pelgrimspaspoort 330Aanschaftip: pelgrimspaspoort. Vergeet niet het pelgrimspaspoort aan je bestelling toe te voegen. Klik op het paspoort voor meer informatie of voeg meteen toe aan de winkelwagen:
€6,50

Omschrijving

De Kristiansroute is een prachtige route langs de eindeloze scherenkust van Zuidoost-Noorwegen, van Kristiansand naar Oslo. Je fietst langs mooie zandstranden, indrukwekkende fjorden en door pittoreske vissersdorpjes met charmante witte huisjes. Deze regio staat bekend als de Noorse Rivièra, populair onder de Noren met de meeste zonuren van heel Noorwegen. Ondanks dat je langs de toeristische kust én door het dichtstbevolkte gebied van Noorwegen fietst, is de natuur nooit ver weg. Vrijwel nergens in Noorwegen zul je zoveel vrijliggende fietspaden vinden als tussen Kristiansand en Oslo. Bovendien vind je langs de hele route sporen uit het verleden en een enorm aanbod aan kunst en cultuur. De route volgt onder andere delen van de North Sea Cycle Route, enkele lokale fietsroutes en twee pelgrimspaden, Borgleden en Tunsbergleden.

De naam Kristiansroute is gekozen vanwege het startpunt Kristiansand en het eindpunt Kristiania, de oude naam van Oslo. In de middeleeuwen gebruikte men de naam Ánslo of Áslo en later Óslo of Opslo. In 1624 werd de stad grotendeels door brand verwoest en koning Christiaan IV van Denemarken en Noorwegen liet de stad herbouwen en gaf haar de naam Christiania, vernoemd naar zichzelf. Bij de spellingshervorming in 1877 veranderde de naam in Kristiania. In hetzelfde jaar veranderde ook Christiansand in Kristiansand. In 1925 kreeg Kristiania opnieuw de naam Oslo.

In het spoor van Olav de Heilige

De Kristiansroute maakt onderdeel uit van de serie In het spoor van Olav de Heilige. Deze serie bestaat uit:

 • Kristiansroute (Kristiansand - Oslo)
 • Onderweg naar St. Olav (Oslo - Selånger)
 • St. Olavspad (Selånger - Trondheim)
 • Het Olavspad (Oslo - Trondheim of Trondheim - Oslo)

De laatste drie vormen een ronde van bijna 2000 kilometer. De Kristiansroute is een aanlooproute naar Oslo, het startpunt van de ronde.

Het Olavspad is een zelfstandige route waarvan de gids al eerder is gepubliceerd. Deze route kan in beide richtingen gefietst worden. Klik hier voor meer informatie over Het Olavspad en hier om de gids te bestellen.

Preview

kristiansroute3kristiansroute6kristiansroute32kristiansroute36kristiansroute46kristiansroute59kristiansroute69kristiansroute110kristiansrouteachterflap kristiansrouteachterkantbinnenkant

€22,95