Kristians RouteKristiansroute
Fietsroute van Kristiansand naar Oslo

(Cycling route from Kristiansand to Oslo
Part 1 in the series In the footsteps of the Holy Olav)

€22,95

 

Summary

A cycling guide in Dutch on the Kristians route. Published in a format that fits in a bike handlebar bag or in a map sleeve on top. It is spiral bound so pages can flipped over easy. This bicycle guide is in full colour, richly illustrated and contains:

 • Five routes, subdivided in stretches
 • Maps of the whole route (1 : 75.000)
 • City maps (1 : 25.000)
 • Elevation profiles
 • Background information on interesting locations
 • Information on accommodations, bicycle repair shops, (outdoor) shops and eateries
 • All the information you need to plan the route how you want it

Edition: First edition, © 2023
Publisher: Via Gaia, Ter Heijde
Title: Kristiansroute
Subtitle: Fietsroute van Kristiansand naar Oslo
Author: Gea van Veen
Content: 125 pages, full colour, pictures and maps
ISBN: 978-90-831026-1-0
Weight: 186 grams
Price: € 22,95

Pelgrimspaspoort 330Purchase tip: pilgrim passport. Don't forget to add the pilgrim passport to your order. Click on the passport for more information or add to cart straight away:
€6,50

Omschrijving

De Kristiansroute is een prachtige route langs de eindeloze scherenkust van Zuidoost-Noorwegen, van Kristiansand naar Oslo. Je fietst langs mooie zandstranden, indrukwekkende fjorden en door pittoreske vissersdorpjes met charmante witte huisjes. Deze regio staat bekend als de Noorse Rivièra, populair onder de Noren met de meeste zonuren van heel Noorwegen. Ondanks dat je langs de toeristische kust én door het dichtstbevolkte gebied van Noorwegen fietst, is de natuur nooit ver weg. Vrijwel nergens in Noorwegen zul je zoveel vrijliggende fietspaden vinden als tussen Kristiansand en Oslo. Bovendien vind je langs de hele route sporen uit het verleden en een enorm aanbod aan kunst en cultuur. De route volgt onder andere delen van de North Sea Cycle Route, enkele lokale fietsroutes en twee pelgrimspaden, Borgleden en Tunsbergleden.

De naam Kristiansroute is gekozen vanwege het startpunt Kristiansand en het eindpunt Kristiania, de oude naam van Oslo. In de middeleeuwen gebruikte men de naam Ánslo of Áslo en later Óslo of Opslo. In 1624 werd de stad grotendeels door brand verwoest en koning Christiaan IV van Denemarken en Noorwegen liet de stad herbouwen en gaf haar de naam Christiania, vernoemd naar zichzelf. Bij de spellingshervorming in 1877 veranderde de naam in Kristiania. In hetzelfde jaar veranderde ook Christiansand in Kristiansand. In 1925 kreeg Kristiania opnieuw de naam Oslo.

Uitgebreide omschrijving.
Ga naar Fietsroutes -> Gudbrandsdalsleden voor een uitgebreide omschrijving, foto's, practische tips en informatie.

In het spoor van Olav de Heilige

De Kristiansroute maakt onderdeel uit van de serie In het spoor van Olav de Heilige. Deze serie bestaat uit:

 • Kristiansroute (Kristiansand - Oslo)
 • Onderweg naar St. Olav (Oslo - Selånger)
 • St. Olavspad (Selånger - Trondheim)
 • Het Olavspad (Oslo - Trondheim of Trondheim - Oslo)

De laatste drie vormen een ronde van bijna 2000 kilometer. De Kristiansroute is een aanlooproute naar Oslo, het startpunt van de ronde.

Het Olavspad is een zelfstandige route waarvan de gids al eerder is gepubliceerd. Deze route kan in beide richtingen gefietst worden. Klik hier voor meer informatie over Het Olavspad en hier om de gids te bestellen.

Preview

kristiansroute3kristiansroute6kristiansroute32kristiansroute36kristiansroute46kristiansroute59kristiansroute69kristiansroute110kristiansrouteachterflap kristiansrouteachterkantbinnenkant

€22,95