St. Olavspad
S:t Olavsleden Zweden
Van Selånger naar Trondheim.

€27,90

 

Samenvatting

Eerste en vooralsnog enige Nederlandstalige gids over deze route. Complete gids voor de voorbereiding en het lopen van het pelgrimspad dwars door Zweden en Noorwegen.

Deze gids van het St. Olavspad is in fullcolor, rijk geïllustreerd en bevat:

  • 29 beschreven etappes
  • Deeltrajecten
  • Kaartjes van de hele route (1 : 50.000) inclusief de Yttre-leden
  • Hoogteprofielen
  • Achtergronden bij de bezienswaardigheden
  • Vermelding van accommodaties, winkels en horeca
  • Alle informatie om de tocht naar eigen voorkeur in te delen

St. Olavspad
S:t Olavsleden Zweden : Van Selånger naar Trondheim
Wandelgids bij de pelgrimsroute naar Nidaros
Ria Warmerdam
ISBN 978-90-822510-4-3
EUR 27,90
(gewicht: 291 gram)

Pelgrimspaspoort 330Aanschaftip: pelgrimspaspoort. Vergeet niet het pelgrimspaspoort aan je bestelling toe te voegen. Klik op het paspoort voor meer informatie of voeg meteen toe aan de winkelwagen:
€6,50

Omschrijving

Het St. Olavspad door Zweden (S:t Olavsleden), is een Scandinavische ‘coast to coast’ van 593 kilometer. Een pelgrimsroute in het spoor van de heilige Olav.

Nidaros, de oude naam van Trondheim, behoorde met Santiago de Compostela, Rome en Jeruzalem tot de vier belangrijkste bedevaartsoorden van de middel- eeuwen. De route door Zweden is sinds 2013 opnieuw toegankelijk gemaakt voor de moderne pelgrim. De route volgt niet alleen de oude reis- en handels- routes tussen Zweden en Noorwegen, maar ook het laatste oorlogspad van Olav, een tot het christendom bekeerde Vikingkrijger die na een ballingschap vastbesloten was Noorwegen voorgoed aan zijn wil te onderwerpen. Op weg naar zijn graf in Trondheim, loop je door het idyllische Zweedse platte- land, door diepe bossen, langs brede rivieren en spiegelende meren naar het Scandinavische hoogland, je trekt door de bergen van Noorwegen en daalt af naar het Trondheimfjord en de kathedraal van Nidaros.

Uitgebreide omschrijving.
Op de website Op Vrije Voeten van Ria Warmerdam, vind je uitgebreide informatie, foto's en praktische tips over deze route.

Recensies

Sommige wandelgidsen zijn fantasieloze opsommingen van feitjes en routes, waarbij je denkt: ‘ nou dat had ik beter op internet bij elkaar kunnen zoeken’. Onder dezeze categorie valt de wandelgids over het St. Olavspad wat mij betreft absoluut niet. Qua inhoud en vormgeving is dit echt een van de beste wandelgidsen die ik mijn handen heb gehad. Zo moet een goede wandelgids er uitzien!. ...De foto’s die door het hele boekje heen staan, afkomstig van Ria Warmerdam, Maddy Goettsch en Jos Oegema zouden het ookhelemaal niet gek doen in National Geographic en ook de aquarellen (van Maddy Goettsch) passen mooi in hete geheel. ...Dit boekje is een echte aanrader voor iedereen die van plan is de tocht te gaan lopen. Een must zelfs, zou ik zeggen. Martin Nieuwenhuizen Sverige Kuriren 2017-3

Dit boekje is Nederlandstalig en is zeer compleet met topografische wandelkaarten waarop de pelgrimstocht staat ingetekend en de gedetailleerde routebeschrijving in etappes. Symbolen geven per etappe aan in welke plaatsen onderweg voorzieningen zijn als accommodatie, gelegenheid om boodschappen te doen, restaurants en aansluiting met openbaar vervoer. Ook bevat deze wandelgids de telefoonnummers van de overnachtingsadressen op de route en duidelijke informatie over afstanden en wandeltijd per traject. Het Olavspad van Selanger naar Trondheim, Nederlandstalig, (2017) Reisboekhandel Stanley & Livingstone Den Haag

Hele goede wandelgids van deze bijzondere wandelroute dwars door Zweden en Noorwegen van kust naar kust. Voorzien van goede kaarten en veel informatie. Reisboekandel De Zwerver Groningen

En nog een pluspunt: het is op dit pad véél rustiger dan op de ‘camino’ naar Santiago. Vladimir Mars Wandelkrant Te Voet augustus 2017

In de speciale bijlage bij de Fiets- en wandelbeurs van dagblad Trouw van 24 februari 2018 zet Reisboekhandel De Zwerver uit Groningen de wandelgids op nummer 2 in hun Top 5 van aanbevelingen.

 

€27,90