Het OlavspadHet Olavspad
Gudbrandsdalsleden Noorwegen
Van Oslo naar Trondheim
Fietsgids bij de pelgrimsroute naar Nidaros

 

Tijdelijk niet verkrijgbaar bij Via Gaia, maar er is nog ruime voorraad bij andere verkooppunten. Klik hier voor een overzicht.

Samenvatting

Nederlandstalige fietsgids van het Olavspad. Uitgegeven in een formaat dat past in een stuurtas of in de kaarthoes er bovenop. De spiraalrug zorgt ervoor dat je onderweg makkelijk kan omslaan. Deze fietsgids is in fullcolor, rijk geïllustreerd en bevat:

  • Zeven beschreven trajecten, onderverdeeld in etappes
  • Drie extra fietsroutes
  • Kaartjes van de hele route (1 : 50.000)
  • Stadsplattegronden (1 : 25.000)
  • Hoogteprofielen
  • Achtergronden bij de bezienswaardigheden
  • Opgave van accommodaties, fietsenmakers, (outdoor)winkels en horeca
  • Alle informatie om de tocht naar eigen voorkeur in te delen

Editie: eerste druk, © 2021
Uitgeverij: Via Gaia, Ter Heijde
Titel: Het Olavspad
Ondertitels: Gudbrandsdalsleden Noorwegen van Oslo naar Trondheim. Fietsgids bij de pelgrimsroute naar Nidaros
Auteur: Gea van Veen
Inhoud: 248 pagina's, full colour, foto’s en kaarten
ISBN: 978-90-831026-0-3
Gewicht: 409 gram
Prijs: € 24,95

Pelgrimspaspoort 330Aanschaftip: pelgrimspaspoort. Vergeet niet het pelgrimspaspoort aan je bestelling toe te voegen. Klik op het paspoort voor meer informatie of voeg meteen toe aan de winkelwagen:
€6,50

Omschrijving

Fiets ruim zeshonderd kilometer in het spoor van middeleeuwse pelgrims van Oslo naar Trondheim en ontdek een Scandinavische camino.

In de middeleeuwen waren pelgrimages een vorm van massatoerisme. Trondheim in Noorwegen was toen net zo’n belangrijke pelgrimsbestemming als Santiago, Rome en Jeruzalem. De pelgrims liepen naar het graf van de heilige Olav in Nidaros, de oude naam van Trondheim. Diverse routes zijn opnieuw toegankelijk gemaakt voor de moderne (wandelende) pelgrim. Maar van massatoerisme is hier absoluut geen sprake en vergeleken met de route naar Santiago de Compostella een oase van rust. Van het Olavspad van Oslo naar Trondheim heeft Gea van Veen nu een fietsroute gemaakt.

Het Olavspad doorkruist de hele ‘druppel’ van Noorwegen, een land vol zuivere lucht en eindeloze natuur. Je fietst door boerenland, langs het grootste meer van Noorwegen, door het bosrijke Gudbrandsdal dat steeds hoger en smaller wordt, trekt over de ruige en betoverende hoogvlakte Dovrefjell en daalt af naar het Trondheimfjord en de kathedraal van Nidaros.
Dit Olavspad kan gecombineerd worden met het St. Olavspad door Zweden en een verbindingsroute tussen de beide Olavspaden. Zie ook In het spoor van Olav de Heilige.

Uitgebreide omschrijving.
Ga naar Fietsroutes -> Het Olavspad voor een uitgebreide omschrijving, foto's, praktische tips en informatie.

Preview

olavspad voorbeeldpagina3olavspad voorbeeldpagina4olavspad voorbeeldpagina11olavspad voorbeeldpagina56olavspad voorbeeldpagina57olavspad voorbeeldpagina64olavspad voorbeeldpagina65olavspad voorbeeldpagina124olavspad voorbeeldpagina126olavspad voorbeeldpagina140olavspad voorbeeldpagina162