N.B. Niet alle grensovergangen met Noorwegen zijn open en men mag Noorwegen alleen binnenkomen daar waar documenten kunnen worden geverifieerd door de Noorse autoriteiten. De grens tussen Zweden en Noorwegen op het St. Olavspad bij Skalstugevägen is helaas op dit moment nog gesloten. Meer informatie is te lezen op de Zweedse site van het St. Olavspad (in het Engels).

overzichtskaart st. olavspadEen prachtige 'coast to coast' pelgrimsfietsroute van 580 kilometer van Selånger door het Zweedse platteland en de Scandinavische hooglanden via de bergen van Noorwegen naar Trondheim.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de fietsgids die naar verwachting eind 2022/begin 2023 gepubliceerd zal worden. Wil je deze route in 2021 al fietsen? Kijk dan op de Engelstalige website Stolavsleden.com. Hier vind je uitgebreide informatie, kaarten en de gps. Let er op dat in Noorwegen enkele delen niet te fietsen zijn met een fiets met bepakking (en petje af voor degenen die het zonder bepakking wel kunnen). Via het contactformulier kun je de GPS opvragen voor de door Via Gaia aangepaste route tussen Vuku en Trondheim.

Heb je deze route gefietst en heb je mooie foto's gemaakt die je wilt delen op deze website? Neem dan contact op. Wellicht worden ze ook wel in de gids gepubliceerd. Uiteraard alleen met jouw toestemming en met naamsvermelding.