Oslo is een geweldige stad om te fietsen. De stad is niet groot en het stadsleven en het buitenleven gaan moeiteloos in elkaar over. Vanuit het stadscentrum ben je al snel in de ongerepte natuur.
Als fietsstad zit Oslo in de lift. De belangstelling voor fietsen door bewoners en toeristen wordt steeds groter en om die reden komen er steeds meer fietspaden bij.

Route: De hoogtepunten van Oslo

  • Aftand: 15 kilometer
  • Start/einde: Nationaltheatret station (metro- en treinstation) in het stadscentrum.
  • GPS-track is in te vinden in de Route-App van de Fietsvakantiewinkel of via de QR-code in de gids Gudbrandsdalsleden.
  • De kaart van deze route is te vinden in de gids.
  • Wegdek: (ongeveer) 2/3 geasfalteerd en 1/3 onverhard
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Beste seizoen: half mei tot eind september
  • Soort fiets: alle fietsen, behalve de racefiets
  • Drukte: de eerste twee kilometer wat autoverkeer, maar de rest van de route gaat over autoluwe wegen, fietspaden of wandelpaden

Hoogtepunten:

uitgelicht oslo vigelandsparkenVigelandsparken

Oslo’s grootste park met enkele honderden granieten en bronzen sculpturen, gemaakt door Gustav Vigeland

uitgelicht oslo bygdoeyKongeskogen (Koningsbos)

Autovrije onverharde wegen door het bos aan de westkant van het schiereiland Bygdøy. Uitzicht op zee, een paar stranden, zwemmogelijkheden, chique herenhuizen, het vikingschipmuseum - en meer.

Oslo, TjuvholmenTjuvholmen / Aker brygge

Een chique woonwijk in de haven, herbouwd van vroegere industriële gebouwen en scheepswerven, een van de levendigste plekken in Oslo tijdens de zomer. Galeries, restaurants, jachthavens en winkels. Een must-see voor kunst- en architectuurliefhebbers!


uitgelicht oslo oeyvind woldDeze route staat ook in de gids beschreven en wordt aangeboden door Øyvind Wold uit Oslo. Hij heeft deze route speciaal voor Via Gaia gemaakt.
Øyvind is een van de meest ervaren toerfietsers van Noorwegen die voor Syklistenes Landsforbund (de Noorse Fietsfederatie) werkt.
Hij heeft verschillende boeken geschreven waaronder På sykkel i Oslo (Fieten in Oslo) en werkt ook als freelance schrijver en fotograaf voor verschillende Noorse fiets- en natuurmagazines.

Zie ook de website van Visit Norway voor meer voor meer routesuggesties in Oslo van Øyvind.