GPS-tracks

Belangrijk: Het pakket met GPS-tracks is alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik. Het openbaar maken van tracks, bijvoorbeeld door ze te uploaden naar openbare websites en/of sociale media, is verboden en in strijd met het auteursrecht.

  • Gudbrandsdalsleden: via QR-code in de gids; of in de Route-App (scroll naar beneden)
  • Het Olavspad: zie Fietsroutes -> Het Olavspad -> GPS/App
  • Kristiansroute: zie QR-code in de gids;
  • Korte Fietsroutes: zie Route-App (scroll naar beneden);
  • Overige routes: deze routes zijn nog in ontwikkeling. Zie de betreffende routes onder Fietsroutes.

Route-app

appEr staan twee routes van Via Gaia in de Route-app van de Fietsvakantiewinkel:

1. Het Olavspad / Gudbrandsdalsleden
2. Korte routes in Noorwegen / Short route in Norway

De app is gratis en hier te downloaden:

Download in de App-Store van Apple
Download in de Play Store van Google.

De beide routes zelf kun je in de app aanschaffen voor de prijs van een cappuccino.

Kijk hier voor informatie en instructie: RouteApp Fietsvakantiewinkel.

Belangrijk: de route Het Olavspad / Gudbrandsdalsleden in de app is géén vervanging van de gids*, maar een aanvulling. Er wordt veelal verwezen naar de gids, dus die heb je wel nodig voor nuttige (achtergrond)informatie en aanwijzingen. Waarom dan de app? Vooral voor het navigeren, want dat wordt je erg makkelijk gemaakt. De app is gebruikersvriendelijker dan menig navigatie-app. Accommodaties, supermarkten, fietsenmakers en bezienswaardigheden zijn moeiteloos te vinden. Ook kan je zelf foto’s toevoegen, feedback geven en tips geven. Of feedback lezen van andere fietsers… En de app is in principe helemaal up-to-date. Alle wijzigingen en aanvullingen worden in de meeste gevallen dezelfde dag nog verwerkt.

* De gids is in dit geval de Engelstalige gids Gudbrandsdalsleden. De app zelf is in het Nederlands, maar de teksten bij de route zijn zowel in Nederlands als in het Engels. De app is ook bruikbaar met de Nederlandstalige gids, ook al klopt de verwijzing naar bladzijdenummers niet. Het grote voordeel is echter dat alle wijzigingen en updates van de route in de app staan.