Belangrijk: gebruik nooit de officiële wandelroute om te fietsen! Het kan er soms aantrekkelijk uitzien voor bijvoorbeeld bikepackers of mountainbikers, maar doe het niet. De fietsroute is daar niet voor niets aangepast: je kunt kwetsbare natuur beschadigen of in conflict komen met wandelaars. En in de meeste gevallen zul je hekjes, trapjes of andere barrières tegenkomen.

De route is opgedeeld in verschillende trajecten. In de gids staat per traject aangegeven welke track je voor welk traject kan gebruiken.

LET OP: gebruik de tracks niet zonder de gids! Want:

  • In de gids wordt beschreven waarom er op sommige trajecten ook een alternatieve route beschikbaar is, zodat je de juiste afweging kan maken of je de hoofdroute aanhoudt of toch liever voor een alternatieve route kiest.
  • De voorzieningen staan weergegeven op de kaarten in de gids en niet in de tracks. Vooral bij het plannen van dagafstanden is het handig te weten welke voorzieningen je die dag tegen kan komen.
  • Bij de aan het Olavspad verbonden accommodaties wordt in de gids aangegeven welke informatie je nodig hebt om daar te kunnen overnachten. Bijvoorbeeld: of je wel of niet moet reserveren, de sleutelcode om bij een onbediende accommodatie binnen te komen, of je de pelgrimspas nodig hebt, enzovoort.

Download hier de tracks in GPX-formaat voor Het Olavspad. Tip: check voor vertrek even of er misschien een nieuwere versie is van de tracks. (gelieve niet te delen of openbaar op andere sites/apps te plaatsen)

GPX

zipOostroute (laatste wijziging: 29-05-2023)
zipWestroute (laatste wijziging: 12-08-2022)
zipGudbrandsdalen (laatste wijziging: 13-02-2023)
zipDovrefjell (laatste wijziging: 19-08-2022)
zipTrøndelag (laatste wijziging: 10-03-2022)

zipExtra fietsroutes (laatste wijziging: 10-03-2022)

Tracknamen

In de gids staat weergegeven welk bestand je moet gebruiken voor welke etappe. Deze namen bleken te lang voor sommige apparaten en tekens te bevatten waar Microsoft niet mee overweg kan (voor Apple en Linux geen probleem).
De namen zijn om die reden gewijzigd en ingekort, maar in nog steeds herkenbaar. Zo is Alternatief bijv. afgekort naar Alt. En Extra route is uit de naam weggelaten. Oost is O en West is W.

Voor de bijzondere Scandinavische letters is het officiële alternatief gekozen (ø = oe, å = aa, æ = e).